Roy Blokzijl

Webhosting

E-mail: roy@feelgood-friday.nl

Voor Roy is het altijd al een droom geweest om bij de radio te werken. Voor of achter de schermen; voor Roy maakt dat niet zoveel uit. Als hij maar een bijdrage kan leveren aan zijn passie voor radio en muziek!

De piepjonge Roy begon met het maken van radio op het onschuldige platform Habbo Hotel. Daar maakte hij Habbo Radio vanuit zijn woonkamer. Een tijd later heeft Roy zijn radio-amibitie voortgezet en is hij radio gaan maken voor de online radiozender Output Radio. Dat was voor hem nog niet voldoende, dus meldde hij zich aan als vrijwilliger bij de lokale zender Radio Hoogeveen. In de zomer van 2020 maakte Roy op verzoek van Leslie de overstap naar A1 Radio.

Roy is afgestudeerd aan de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hier is hij in 2017 mee begonnen, net als Leslie. Tijdens zijn studie heeft Roy stage gelopen bij de nieuwsredactie van de NOS bij NPO Radio 2. Een jaar later solliciteert hij bij dezelfde zender, dit keer voor een stage bij het radioprogramma Gijs 2.0 van de KRO-NCRV. Voor dit programma heeft hij veel redactioneel werk gedaan.

Roy is in 2021 opnieuw voor NPO Radio 2 gaan werken, waardoor hij niet meer aanwezig kon zijn bij de radio-uitzendingen van Feel Good Friday. Inmiddels is Roy weer terug bij A1 Radio op de woensdagavond, waar hij samen met Leslie het programma Music Night maakt.

Roy heeft ook een eigen bedrijfje. Hij maakt podcasts en hij bouwt websites. Daarnaast heeft Roy zijn bijdrage geleverd aan Kermis FM 2020. Dat was vooral werk achter de schermen. In 2021 en 2022 is Roy te horen geweest als nieuwslezer en hij presenteerde samen met Leslie een radioprogramma op Roze Maandag.

Verder houdt Roy van pretparken. Hij is onder andere fan van Walibi Holland en de Efteling. En wat zou hij maar al te graag een keer naar Europa Park gaan!

De muzieksmaak van Roy is pop, onder andere Ed Sheeran en Remme vindt Roy helemaal geweldig.