Music Night is het muzikale programma van A1 Radio! Twee uur lang wordt je meegenomen naar de hits van nu en de klassiekers van toen. Met verrassende platen van bekende artiesten die je normaal niet zo vaak op de radio hoort, en een Top 5 van platen van een willekeurig jaartal uit het verleden. Dat wordt elke woensdag heerlijk met de voetjes omhoog luisteren naar heerlijke late night radio!

Programma inhoud

Tip van Roy

Elke week neemt Roy je mee naar de muziek die in de Tipparade staat, muziek die net is uitgekomen of naar nieuwe muziek van een artiest waar we al heel lang niets meer van hebben gehoord. Je kan het zo gek niet bedenken, of Roy neemt de plaat voor je mee om te draaien. Tip van Roy hoor je elke week rond de klok van half tien!

Hit Memories

Sinds het begin van de Nederlandse Top 40 in 1965 zijn er al ruim 800 nummer 1-hits geweest in Nederland. Elke week kiezen we een willekeurige datum uit en zoomen we in op de artiesten en de platen die in de Top 5 staan op dat moment. De ene keer komen we bijvoorbeeld uit bij de Beatles en de andere keer bij Lionel Richie. En elke keer als je die Top 5 weer hoort, dan krijg je ongetwijfeld wel het bekende o-ja-moment. Op die manier hopen we je inspireren voor het opnieuw luisteren van deze geweldige platen die niet voor niets ooit in de Top 5 terecht zijn gekomen.

Hit Memory

In Hit Memory spelen Roy en Leslie tegen elkaar om de eer: Wie weet het meest van muziek? Het is de bedoeling dat degene die het spel speelt, aan de hand van vijf aanwijzingen een artiest raad of een hit van een artiest. Het spel bestaat uit twee rondes. De eerste ronde is het raden van de artiest aan de hand van vijf aanwijzingen. Er zijn een aantal tips beschikbaar als degene die het spel speelt niet uit de vijf aanwijzingen komt. Er is 30 seconden de tijd om de artiest te raden.

De tweede ronde bestaat uit een snippet van een nummer, met daarbij weer vijf aanwijzingen. Komt degene die het spel speelt er niet uit? Dan zijn er weer een aantal tips beschikbaar. Ook hier is weer 30 seconden de tijd om te raden over welk nummer het gaat.

Wat verdient degene die het speelt?

Degene die speelt mag kiezen of het nummer wordt gedraaid die is geraden in ronde twee. Daarnaast komt er ook een puntje op het scorebord voor Roy of Leslie.

De MixPlaat

Sommige hits van dit moment komen je strot uit. Je hoort ze vaak honderden keer per dag, dus dan kunnen wij ons voorstellen dat een ander sausje over die plaat heen wel lekker is. Dat doen we elke week in de Mixplaat. Maar het kan letterlijk elke kant op gaan: van keiharde hardcore tot een heerlijke ballad. Welke plaat zou jij eens in een ander jasje willen horen?

Deze dj’s zorgen voor jouw
ontspanning op de woensdagavond…

Leslie maakt al sinds begin 2019 radio, toen begon hij met zijn show Feel Good Friday. Sinds 4 januari 2023 maakt hij samen met Roy het programma Music Night. Nieuwsgierig naar zijn achtergrond? Lees hier zijn volledige bio!

“Elke week is het weer een feestje om radio te mogen maken voor de regio. Met elke keer weer nieuwe verbazende en grappige verhalen”, aldus Leslie. “Natuurlijk gaat er ook wel eens wat fout in de uitzending, bij mij vooral als ik weer eens niet uit mijn woorden kom. Berichtjes uit de berichtenbox voorlezen is natuurlijk ook heel moeilijk!”

Favoriete muziek uitkiezen is voor Leslie een lastige opgave: “Als het aan Roy ligt ben ik groot fan van Phil Collins, maar dat valt naar mijn idee wel mee. Ik houd vooral van muziek uit de 60s tot en met de 90s. Daarnaast luister ik ook de hitlijsten, want ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe muziek!”

Roy maakte in eerste instantie radio bij A1 Radio van september 2020 en tot en met september 2021. Tegenwoordig maakt hij elke woensdag weer radio voor Music Night. Wil je meer over Roy’s achtergrond lezen? Check hier zijn volledige bio!

“Iedere keer als ik de studio in kom lopen, word ik spontaan vrolijk. Dat komt niet omdat Leslie zulke onzin-grappen zit te verkondingen, maar omdat ik weet dat we weer heerlijke platen gaan draaien. Dat is gewoon een geweldig vooruitzicht”, aldus Roy.

“Mijn lievelingsmuziek is pop, maar dat is eigenlijk niet zoveel zeggend.  Als ik toch een voorkeur moet uitspreken gaat die uit naar Remme, en naar Ed Sheeran. Naar mijn idee maken zij geweldige muziek! Maar ik ben ook zeker niet vies van goeie, ouwe Top 2000-muziek.”

Stel hier je vraag

Heb je een brandende vraag? Of wil je iets kwijt op de radio? Stuur dan hieronder een verzoek in! Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren!