Mariah Carey wederom bovenaan Amerikaanse hitlijst met kersthit

Voor het derde jaar op rij spant zangeres Mariah Carey de kroon in de Amerikaanse hitlijst met haar kersthit All I Want For Christmas Is You. Daarmee schrijft deze plaat geschiedenis, omdat het volgens Billboard de eerste plaat is dat in drie verschillende periodes de lijst aanvoert.

De kerstplaat van Carey is al een tijdje oud, maar dat betekent niet dat de muziek aan het verstoffen is. Integendeel! Het in 1994 uitgebrachte nummer is nog steeds razend populair, waardoor het weer bovenaan de Billboard hitlijst is beland.

Toen het nummer werd uitgebracht belandde de track niet in de hitlijst, omdat het op een album was uitgebracht en niet als single. Inmiddels zijn die regels veranderd en zorgen het grote aantal streams ervoor dat de track hoog in de lijst is komen te staan.

De track is inmiddels meer dan een miljard keer beluisterd en heeft nu in totaal zes weken bovenaan de lijst gestaan. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een plaat drie keer bovenaan de lijst stond, met pauzes waarin het nummer de lijst even verliet.

Carey zou zichzelf niet zijn als ze dit jaar niet nog een nieuwe kersthit uit zou brengen, dus dat heeft ze gedaan. Samen met Khalid en Kirk Franklin heeft ze de track Fall in Love at Christmas gemaakt. Nieuwsgierig hoe dat klinkt? Check de nieuwe plaat hieronder!

Leave a Comment