Podcast ‘Het Geluid Van Niks’ vanaf vandaag te beluisteren

In podcastserie ‘Het Geluid Van Niks’ neemt Leslie je mee terug naar plekken waar het geluid uit is gegaan door corona. Sinds de lockdown is er een hoop veranderd. Onder andere de horeca is lang dicht geweest, en veel mensen hebben alleen gezeten door alle maatregelen. In de serie haalt Leslie de verhalen naar boven van het geluid dat uit is gegaan, bij de mensen die dit zijn overkomen. Daarnaast kijken we ook naar de toekomst: Kunnen we alle versoepelingen wel in een keer aan?

Leslie gaat onder andere langs bij Café Koetje in Amersfoort. De tent is lang dicht geweest, en ook nu de terrassen weer open zijn is een feestje zoals vanouds nog steeds niet mogelijk. Derk Koetje en Jasper Moerdijk vertellen hun verhaal over de lockdown, en over eenzaamheid onder jongeren, omdat het sociale middelpunt zo lang gesloten is geweest. Naast het Café gaat Leslie ook naar Hannover, om het verhaal te vertellen van Tim, een jonge gozer van in de twintig, die door de coronamaatregelen in Hannover is gaan wonen, terwijl dit niet de bedoeling was.

Tijdens de lockdown waren de ouderen en senioren die veel alleen zaten ook een belangrijk thema. Marjan (76) vertelt in de podcast hoe zij de lockkdown heeft ervaren. Al haar hobby’s vielen weg, omdat ze die door de maatregelen niet meer kon doen. Daarnaast werd het sociale contact beperkt.

Naast de verhalen, spreekt Leslie ook met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Hij is geleerd in het gedrag van de individu, en vertelt ons welke effecten de lockdown op ons heeft gehad. Daarnaast kijken we ook vooruit: Willen we niet te veel in een keer tijdens en na de versoepelingen? Worden we dan niet overprikkeld?

Je hoort het allemaal in ‘Het Geluid Van Niks‘.

 

 

Leave a Comment