IJslandse Daoi Freyr opnieuw naar Songfestival

Het is een klein eiland, er spuiten geisers uit de grond en het is er koud en grauw. Dan hebben we het natuurlijk over IJsland. Deze week werd bekend dat de groep Daði og Gagnamagnið van Daoi Freyr opnieuw naar het Eurovisie Songfestival mag om het land te vertegenwoordigen. Eigenlijk zou de band vorig al jaar het land vertegenwoordigen op het grootste liedjesfestijn van Europa met een track waarbij een aanstekelijk dansje hoort.

Zanger Daoi Freyr is geboren in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Hij verhuisde naar Denemarken kort na zijn geboorte. Toen hij negen was is hij weer terug verhuisd naar zijn geboorteland. Al op jonge leeftijd leerde hij muziek maken op de drums, piano en basgitaar. Freyr vormde zijn eerste band in 2012, genaamd RetRoBot. De band behaalde in IJsland een prijs voor opkomend talent. Desondanks hield RetRoBot na twee jaar al op met bestaan. In 2017 vertrok Freyr naar Duitsland voor een muziekopleiding in Berlijn.

De huidige formatie Daði og Gagnamagnið is een groep bestaande uit hemzelf, z’n echtgenote en zijn zus. Vorig jaar zou Freyr IJsland vertegenwoordigen voor het Songfestival met het nummer Thinking About Things. Dat nummer deed het zo goed, dat de bookmakers verwacht hadden dat het nummer ging winnen. Helaas voor de band is die droom niet uitgekomen. Echter is het nummer in sommige landen wel als winnaar uitgeroepen in kleinschaligere nationale competities, zoals in Zweden bij Sveriges en in Oostenrijkse bij Der kleine Song Contest.

Er is goed nieuws voor de fans: dit jaar doet Daoi Freyr met zijn band weer mee aan het liedjesfestijn met het nummer 10 Years. Het is wederom een aanstekelijke track met een dansje waarvan je sommige moves nog wel kan herkennen van hun vorige nummer. Benieuwd naar de track, het nieuwe dansje, of wil je hem nog eens terugluisteren? Check dan de officiële video hieronder!

Leave a Comment