Bailá Bailá mist kans, Tusse wint Melodifestivalen

Bailá Bailá, volgens ons de kanshebber voor een knallende zomerhit, vist achter het net bij de Zweedse Melodifestivalen. Hij kon de jury en het publiek niet overtuigen met zijn zomerse track om de winst binnen te slepen. Concurrent Tusse won met het nummer Voices.

Na de vier semi-finals kwam Estrella in de tweede-kans-ronde Andra Chansen terecht, en wist via die weg de finale te behalen. Voor de tweede keer won hij de finale niet, net als vorig jaar toen hij meedeed met het nummer Vamos Amigos. Naast het Zweedse publiek hebben vakjury’s uit verschillende landen mee mogen beslissen over de helft van de uitslag. Onder andere Nederland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk deden mee aan de stemming. Estrella’s Bailá Bailá eindigde op de 10e plaats, met in totaal 26 punten. Winnares Tusse behaalde maar liefst 175 punten.

Melodifestivalen is elk jaar de gebruikelijke voorronde in Zweden om het nummer voor het Eurovisie Songfestival te selecteren. Uit de 28 inzendingen worden 12 finalisten geselecteerd die strijden om die ene plek op de bühne op het grootste liedjesspektakel van Europa. Dit jaar vindt het Songfestival plaats in Ahoy Rotterdam, met de grote finale op 22 mei 2021. De Nederlandse inzending werd onlangs ook bekend gemaakt.

Leave a Comment