Jeangu Macrooy’s nieuwe plaat voor Eurovisie Songfestival

Birth of a new age is het nieuwe nummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland in mei vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat is bekendgemaakt door organisator AVROTROS. De zanger presenteerde de track tijdens een livestream, afgelopen donderdagavond.

Macrooy zegt er zelf over: “Het lied is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren”

Hij zingt in het lied niet alleen in het Engels, maar ook in de taal van Suriname, het Sranantongo. Hij zegt: “Ik wilde iets doen met mijn afkomst, omdat ik daar mijn kracht uit haal. Het is een eerbetoon aan mijn wortels.”

De oplettende luisteraar die de track al heeft gehoord, is het ongetwijfeld opgevallen dat er een mama-appelsap in het nummer is verwerkt. Mocht je het nog niet hebben gehoord, check het nummer dan hieronder! Wij hopen in ieder geval dat je van broccoli houdt, anders kan je het nummer beter links laten liggen.

Leave a Comment