Duitse zanger Max Giesinger in de Reis Om De Wereld


Elke week gaan we met Feel Good Friday op reis om muziek te ontdekken van andere landen. Deze week was het de beurt aan Duitsland. Daar ontdekken we de zanger Max Giesinger. Zijn nummer ‘Irgendwann Ist Jetzt’ was vorige week de nieuwe binnenkomer in de online muzieklijsten. Wie is deze artiest eigenlijk?

De zanger komt uit de deelstaat Baden Württemberg, in het zuiden van Duitsland. Al toen Giesinger 13 jaar oud was, zat hij in zijn eerste band. Muziek zat er al vroeg in bij deze muzikant. Nadat hij klaar was met zijn school, ging hij reizen naar Australië en Nieuw Zeeland om daar te werken als straatmuzikant. Toen hij terugkwam meldde de zanger zich aan bij de popacademie in Baden Württemberg. Hij werd in eerste instantie afgewezen. Giesinger bleef niet bij de pakken neer zitten, dus ging hij meedoen met de Voice Germany, waarvoor hij werd gevraagd door de producers. Hij werd uiteindelijk vierde in de finale, dus hij kon wel degelijk wat!

In 2014 wilde Giesinger zijn eerste album opnemen, waarvoor hij een crowdfunding startte om alles te bekostigen. Binnen 24 uur had hij het benodigde bedrag al binnen. Toch lukte het niet om met dat album voort te borduren op het succes dat hij had vanuit de Voice. Pas twee jaar later, bij de komst van zijn tweede album, boekte de zanger succes. Zijn tweede single van het album ‘Der Junge, der rennt’ behaalde de top 10 van de Duitse singe charts.

Nu is Giesinger terug met nieuwe muziek. Ben je nieuwsgierig geworden naar het nummer, of wil je hem gewoon nog een keertje horen? Check hem dan hieronder! Een reis gemist? Check dan de pagina van de Reis Om De Wereld!

Leave a Comment