Bailá Bailá de nieuwe zomerhit?

Afgelopen vrijdag kwam dit nummer binnen in de Release Radar op Spotify. Een heerlijk liedje waarvan je echt zin krijgt in de zomer! Maar van wie is deze track eigenlijk?

De artiest achter deze plaat is Alvaro Estrella. Dan denk je meteen aan een Portugese, Spaanse of Latijns-Amerikaanse jongen. Al die vooroordelen kan je zo aan de kant schuiven als je hoort dat deze jongen uit Zweden komt. Zijn naam heeft hij de danken aan zijn Chileense roots.

Je kan Estrella kennen van zijn deelnames aan Melodifestivalen in Zweden. Dat is een zangcompetitie dat wordt georganiseerd door de televisie- en radiozender Sveriges. Estrella deed al twee keer eerder mee aan de competitie. In 2014 en 2020. Dit jaar doet hij voor de derde keer mee, en met succes. Bij heeft de tweede-kans-ronde andra chansen bereikt met het nummer Bailá Bailá. Op 6 maart 2021 neemt Estrella het op tegen zijn rivalen, om uiteindelijk een plek in de finale te bemachtigen.

In 2020 haalde Estrella ook al de finale met het nummer Vamos Amigos, via de tweede-kans-ronde. Tijdens de finale eindigde hij op de elfde plek met een totaal van 40 punten. Naast zanger is Estrella ook bekend als danser tijdens de Melodifestivalen.

Over het feit dat dit met zon overgoten nummer een nieuwe zomerhit kan worden, zijn Roy en Leslie het eens. De vraag is alleen of dit liedje wordt opgepikt in de Nederlandse hitlijsten. Massaal luisteren dus!

Leave a Comment