Dit hoorde je in de Reis Om De Wereld: Stavangerkameratene

In de Reis Om De Wereld doen we elke week een ander land aan om de muziek van die plek te ontdekken. Deze week was dit de stad Stavanger in Noorwegen. De aanleiding: een opvallende muziekgroep met nieuwe muziek!

De Stavangerkameratene is een Noorse groep uit Stavanger, opgericht in 2015. De groep bestaat uit: Tommy Fredvang, Kjartan Salvesen, Glenn Lyse en Ole Alexander Mæland. Bijzonder is dat alle vier de leden hun carrière begonnen in een talentenjacht. Salvesen en Lyse wonnen Idols in 2004 en 2007, Fredvang nam deel aan X Factor in 2009 en Mæland deed mee aan The Voice in 2012.

De samenwerking begon in 2015, toen de groep gevraagd werd om voor het WK-Volleybal een track te maken. Ze werden toen Stavangerkameratene genoemd, wat staat voor Kameraden uit Stavanger. In 2017 kwam hun debuutalbum uit. Ze haalden een dubbel-platina trofee in huis met de plaat Just So You Know It, dat 20 miljoen streams heeft behaald.

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de groep in de finale stond in de Medoli Grand Prix, een Noorse muziekcompetitie, met het nummer Barndomsgater. De Engelse versie van het nummer, Who I Am, is afgelopen week uitgebracht en dat klinkt bijzonder lekker. Ben je niewsgierig geworden? Check de plaat hieronder!

De orginele versie in het Noors vind je hierboven. De Engelse versie van de plaat vind je hieronder.

Leave a Comment