Wild Hearts van Di-Rect de nieuwe Explosie Schijf

De plaat Wild Hearts kwam al uit in het najaar van 2020, samen met het gelijknamige album waarvan het nummer de titeltrack is. “De nieuwe plaat heeft meer dan ooit te maken met de huidige tijd waarin we nu leven”, vindt Spike, de gitarist van de band. Een goede reden om de track deze week uit te roepen tot Explosie Schijf.

“Het nummer Wild Hearts is een lied over de veerkracht van de mens, die voor een eigen plek in de samenleving vechten en hun eigen identiteit kunnen behouden”, aldus Spike tegen nieuwswebsite nu.nl. “De uitbraak van het coronavirus heeft de hele wereld geraakt en juist nu moeten mensen verenigen en er voor elkaar zijn. Ook willen we natuurlijk allemaal het liefst vrij zijn, ondanks dat dat nu niet altijd kan.”

De track is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Een aantal nummers van het album heeft de Haagse band in Berlijn opgenomen, maar op gegeven moment zaten ze allemaal thuis door alle maatregelen. Toen hebben de bandleden opnames naar elkaar gestuurd en deze opnames zijn later in een studio bij elkaar gebracht.=

Naast het nummer Wild Hearts staat ook het succesvolle nummer Soldier On op het album Wild Hearts.

Leave a Comment