Nieuwe TikTok-hit Wellerman is een echte ‘sea shanty’

Nieuwe muziek komt tegenwoordig niet alleen van Spotify of van de radio: er komen nu ook nieuwe platen van de videoapp TikTok. Na het succes van Savage Love van Jason Derulo en Banana van Shaggy, kunnen we nu een ander nummer toevoegen aan de TikTok-hitlijst.

Een oud zeemansliedje is viral gegaan op het videoplatform. Als je denkt aan een zeemanslied, een ‘sea shanty’ zoals dat heet, denk je eerder aan een koor van je opa of oma. Maar als je het nummer Wellerman hoort, dan kan je al die vooroordelen in de prullenbak gooien.

Nathan Evans maakte eind vorig jaar een eigen versie van het nummer Wellerman, dat hij laag voor laag met zijn eigen stem had opgenomen en op TikTok plaatste. Hij scoorde daarmee 60 miljoen views!

Al snel klopte Universal Music aan bij de Schot voor een platencontract. Hij tekende voor maar liefst drie albums. Dus we gaan zeker nog wat horen van deze Schotse muzikant!

Leave a Comment